Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Mint egy helikopter

Rácz Ildikó
Rácz Ildikó

Mint egy helikopter

FujiFilm Finepix S1500 -as géppel készült, makró módban. Nagy élmény volt,hogy egy szitakötőt sikerült lencsevégre kapni.

Értékelés

A kép komponálása minden szempontból tökéletes. Az irányvonalak markánsak, a színek harmonikusak. Egyetlen hiba van csak, mégpedig az, hogy nem a szitakötő szemén van az élesség. Ugyan makró tartományban nehezebb az apró részletekre állítani a fókuszt, de a fényrekesz szűkítésével nagyobb mélységélesség érhető el. Ezt leszámítva a kép tökéletes.

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Rácz Ildikó további fényképei

Bogárpóz

A bogárról készült közelkép nyitott rekesszel (f/2.8) készült, aminek hatására a háttér életlen lett. Ez az életlenség emeli ki a sötét színtónusú bogarat. Jó a kompozíció, de szemből még érdekesebb…

Tökéletes nyugalom

Ez a kép úgy tökéletes, ahogy van, kár is lenne ragozni. Ugyan apróság, de talán a kamera jobbra mozdításával még tökéletesebb lenne a fotó.

Mint egy helikopter

A kép komponálása minden szempontból tökéletes. Az irányvonalak markánsak, a színek harmonikusak. Egyetlen hiba van csak, mégpedig az, hogy nem a szitakötő szemén van az élesség. Ugyan makró tartományban nehezebb…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató