Bocsánat, rosszul fogalmaztam :) Úgy értettem, hogy kis képen talán messze nem látszik annyira, mint nagyítva. Lehet, hogy én észre se venném :) De igazából még nem is láttam ilyet, úgy hogy elképzelésem sincs, milyen mértékű egy ilyen torzítás, de attól tuti falnak megyek, ha minden képemet, amit meg akarok tartani, PS-pal utókezelnem kell még :( Azért is kérdeztem, hogy megéri-e a motoros fókusz a hátrányokért cserébe.
Jaaaj ebbe az utómunkás témába ne is menjünk bele, mert nem akarlak még jobban lefárasztani :)) Így is nagyon hálás vagyok neked a rendkívül értékes tanácsokért! Sajnos a PS-hoz semmi közöm. Sose volt türelmem megtanulni :( Tudom, hogy ha valaki profin akarja kezelni, az már egy külön szakma és évek is kevés az elsajátításához. Azt nem tudom, hogy az alap képkorrekciókhoz mennyire kell belemerülni, de egyelőre mindegy is, mert nincs a gépemen PS és egyelőre nem is érdemes feltennem, mert kevés az erőforrásom a villámgyors képszerkesztéshez. De tervben van a PC felújítási projekt is és utána minden képpen előveszem a témát :) De van gagyi PS-om :)) Azaz GIMP-em :) Állítólag az alap korrekciókat azzal is meg lehet csinálni, bár még sose használtam :)
Egyébként régen nem volt PS meg hasonlók, ma meg már nélküle… Az az álom kategória, hogy valaki utómunka nélkül is jó képeket készítsen? :) Na de tényleg nem akarok belefolyni jobban ebbe a témába, mert az már egy másik fórum :)
Visszatérve az eredeti dilemmához… Az két első helyezett közül fogok választani, de egyelőre fogalmam sincs, hogy mi alapján. Olyan üzlet úgy sincs, ahol össze tudnám hasonlítani a két obit a gyakorlatban, úgy hogy még nem tudom, hogy legyek okos :) Most 7-én volt Nikon bemutató a Digitcam-ba, amiről lemaradtam sajnos :( és legközelebb csak 20-án lesz a Tripontban. Addigra meg akartam venni a cuccost, de azt hiszem erőt kell vennem magamon (meg valahonnan türelmet is) és megvárni ezt az egy hetet és elballagni a Nikon bemutatóra. Állítólag ott mindent ki lehet próbálni :) Remélem tényleg így van és nem hiába várok addig :) Persze ez csak akkor, ha addig nem tudnék dönteni :)
Bár erről a torzításról megpróbálok valami összehasonlítást keresni a neten, mert ha ez durva és elkerülhetetlenné teszi, hogy minden képemmel szöszmötölni kelljen még PS-pal, akkor inkább lemondok az AF-S obiról :-/
2013-11-12 21:40:43 • Lojkó Gábor