Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Kézműves foglalkozáson

Késmárkiné Mach Mária
Késmárkiné Mach Mária

Kézműves foglalkozáson

A kép egy Canon 710-es kis digitális géppel készült azon a kézműves foglalkozáson, amit a Karácsonyra való készülődés jegyében tartottam

Értékelés

A kislány portréja egy jól elkapott pillanatfelvétel, bár technikailag nem tökéletes. A gyermek valószínűleg rajzol valamit, ami sajnos nem derül ki a képről, hogy mit. A kép alkotójának leírásából olvashatjuk, hogy ez egy kézműves foglalkozáson készült. Nagy kár, hogy nem látunk semmit ebből a tevékenységből.

A szűk megvágás ugyan közelebb hozza az arckifejezést, azonban elrejti magát a cselekvést, ami szerves része a képnek. Az ilyen helyzetekben mutassuk meg bátran, hogy mi az, amivel éppen elfoglalta magát a fotóalany.

Ha ettől a képtől elvonatkoztatunk, a szűk képkivágású portrék mindig közelséget, bizalmat sugároznak. Minél szűkebb a kép, annál közelebb érezzük magunkat fotóalanyunkhoz.

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Késmárkiné Mach Mária további fényképei

Novemberi köd

Igazán hangulatos ez az őszi utcakép. A háttérben a köd szinte elnyeli a tájat. A technikai megvalósítása hibátlan, azonban szubjektív véleményem szerint többet kellett volna mutatni az útból és kevesebbet…

Zúzmara

A zúzmarás növény érdekes vonalvezetése miatt inkább a művészibb jellegű képek közé sorolandó. Lehetett volna szűkebbre vágni a képet, és akkor nem látszódna a drótháló a háttérben. Érdemes lett volna…

Kézműves foglalkozáson

A kislány portréja egy jól elkapott pillanatfelvétel, bár technikailag nem tökéletes. A gyermek valószínűleg rajzol valamit, ami sajnos nem derül ki a képről, hogy mit. A kép alkotójának leírásából olvashatjuk,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató