Zúzmara

Késmárkiné Mach Mária
Késmárkiné Mach Mária

Zúzmara

Bár Krisztián szerint ne adjunk a képnek egyszavas címeket, azért én azt gondolom, hogy vannak olyan helyzetek, amikor az egy szó többet mond a soknál. Azt hiszem, hogy a novemberi őszben készült zúzmarás bokor nem igényel több szót a zúzmaránál.

Értékelés

A zúzmarás növény érdekes vonalvezetése miatt inkább a művészibb jellegű képek közé sorolandó. Lehetett volna szűkebbre vágni a képet, és akkor nem látszódna a drótháló a háttérben. Érdemes lett volna egy-két értékkel szűkebbre venni a belndét és szürkeárnyalatos módban fényképezni.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A nagylátószögű objektív

Térélményt a tér tágításával érhetünk el. A tágas tér okozza a térbeliség látványát, azaz a perspektivikus hatást. Tágíthatjuk a teret a Mátrix trilógiában látott módszerekkel is, de ha szerényen nagylátószögű objektívet használunk, az is tökéletesen megteszi.

Olvass tovább

Az alapobjektív

Amit a szemünkkel látunk, ahogyan a perspektívát érzékeljük, azt tekintjük a legtermészetesebbnek, hiszen ehhez a látványhoz szoktunk hozzá születésünk óta. Azok a fényképek, melyek megközelítőleg ugyanezt a térérzetet nyújtják, természetes hatást keltenek.

Olvass tovább

Az objektívek tulajdonságai

Az objektív a fényképezőgép szeme, a képalkotás elsődleges technikai eszköze. Amit és ahogy az objektív lát, rögzítésre kerül. Az alkotott képen elsődlegesen az objektív jellemzői köszönnek vissza, éppen ezért kulcsfontosságú szerepet játszanak fényképezéskor. Ismerjük meg ezeket a jellemzőket, és készítsünk nagyszerű felvételeket!

Olvass tovább

Késmárkiné Mach Mária további fényképei

Novemberi köd

Igazán hangulatos ez az őszi utcakép. A háttérben a köd szinte elnyeli a tájat. A technikai megvalósítása hibátlan, azonban szubjektív véleményem szerint többet kellett volna mutatni az útból és kevesebbet…

Zúzmara

A zúzmarás növény érdekes vonalvezetése miatt inkább a művészibb jellegű képek közé sorolandó. Lehetett volna szűkebbre vágni a képet, és akkor nem látszódna a drótháló a háttérben. Érdemes lett volna…

Kézműves foglalkozáson

A kislány portréja egy jól elkapott pillanatfelvétel, bár technikailag nem tökéletes. A gyermek valószínűleg rajzol valamit, ami sajnos nem derül ki a képről, hogy mit. A kép alkotójának leírásából olvashatjuk,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató